Biografie

Famke van Daalen (1987) begon als 8-jarig meisje met dwarsfluitspelen. Geïnspireerd door haar docenten Marjolein Kempen en Arno Krijger besloot zij jazz te gaan studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Met veel plezier volgde zij daar haar opleiding en kreeg zij les van onder andere Bart Platteau, Simon Rigter, Jo Haegen en Friederike Darius.

Al op het conservatorium ontdekte Famke dat lesgeven ook een van haar passies is en haalde zij naast haar Bachelor of Music ook haar lesgeefbevoegdheid. Na haar afstuderen verdiepte zij zich in  muziekeducatie en begon zij haar eigen lespraktijk.
Naast het geven van dwarsfluitles gaf Famke ook muziekworkshops in het (bijzonder) onderwijs namens Stichting Papageno.
In 2015 behaalde Famke haar Bachelor of Education in Leiden (Vrije School Pabo).
Sinds 2017 is zij actief betrokken bij Leerorkest Drechtsteden.
Daar is zij medeontwikkelaar van de 4- jarige leerlijn, geeft ze les als docent en coördineert zij de leerorkestprojecten op de scholen.

Famke vindt het heel belangrijk dat kinderen en volwassenen plezier beleven aan het dwarsfluiten en zich van daaruit ontwikkelen:
“Ik prikkel de leerling graag op verschillende muzikale vlakken zodat de leerling op een speelse manier kan groeien. Of iemand nu jong, oud, beginner of gevorderd is, het is een uitdaging om voor ieder individu een juiste aanpak te vinden. Klassiek, jazz, pop, balkan: iedere stijl is mogelijk. Muziekles op maat!”